Organizācija OpenAIRE no 21. līdz 25. oktobrim piedāvā tiešsaistes seminārus par zinātnisko publikāciju un datu publiskošanas jautājumiem.

Kā pēdējos gados ierasts, oktobra beigās Eiropā ar dažādiem pasākumiem plaši tiek svinēta Atvērtās piekļuves nedēļa. Šogad tā norit no 21. līdz 27. oktobrim, un šī gada moto ir „Atvērts kam?: Atvērtās zināšanas visiem”. Jau tradicionāli šīs nedēļas ietvaros organizācija OpenAIRE organizē tiešsaistes semināru (jeb vebināru) sesiju, izceļot OpenAIRE aktivitātes, sniegtos pakalpojumus un izveidotos rīkus, kā arī īpaši cenšoties veidot dialogu ar plašu sabiedrības daļu.


Šogad programmā paredzēti sekojoši tiešsaistes semināri (angļu valodā):

  • Atvērtais APC – publicēšanās izmaksu pārskatāmība atvērtās piekļuves resursos (OpenAPC - cost transparency of Open Access publishing) notiks pirmdien, 21. oktobrī, plkst. 12.00. To vadīs Kristofs Brosčinskis  (Christoph Broschinski) un Andreas Černijaks (Andreas Czerniak) no Bielefeldes Universitātes (Universität Bielefeld).
  • Pētniecības datu pārvaldība (Research Data Management) notiks pirmdien, 21. oktobrī plkst. 15.00. To vadīs S. Venkataramans (S. Venkataraman) no Digital Curation Centre un Tomass Margoni (Thomas Margoni) no CREATe.
  • Pētniecības programmas Horizonts 2020 atvērtās zinātnes politiskas nostādnes un plašāk (Horizon 2020 Open Science Policies and beyond)  notiks otrdien, 22. oktobrī plkst. 11.00. To vadīs organizācijas OpenAIRE pārstāve Emīlija Hermans (Emilie Hermans).
  • Plāna S ietekme uz atvērtās piekļuves žurnāliem (Plan S compliance for Open Access Journals) notiks piektdien, 25. oktobrī plkst. 12.00. To vadīs Dominiks Mitčels (Dominic Mitchell) no DOAJ.
  • Ceļā no atvērtās uz iekļaujošo zinātni (From Open Science to Inclusive Science) notiks piektdien, 25. oktobrī plkst. 15.00.  To vadīs neatkarīga pētniece Paola Masuzzo (Paola Masuzzo).

Reģistrējies tiešsaistes semināriem!

 

*Vebinārs ir tiešsaistes seminārs interneta vidē. Lai tajā piedalītos, Jums nepieciešama unikālā saite, kas Jums tiks nosūtīta uz e-pastu, veicot reģistrāciju vebināram. Lai dzirdētu seminārā runāto, nepieciešami datora skaļruņi vai austiņas. Seminārā iespējams iesaistīties, izmantojot datoram pieslēgtu mikrofonu vai rakstot tekstu diskusiju laukā.

 

Sazinies ar mums:

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: napd@lu.lv

Gita Rozenberga
OpenAIRE-Advance-Latvijā projekta vadītāja
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: gita.rozenberga@lu.lv

 

 

Share