Pēc veiksmīgas pirmās tiešsaistes mācību nometnes norises 2022. gada jūnijā, OpenAIRE turpina aizsākto un sniedz iespēju jauniem dalībniekiem piedalīties otrajā tiešsaistes mācību nometnē (2nd Open Science Train the Trainer Bootcamp). Tā norisināsies 2022. gadā no 5. līdz 9. decembrim. Aicinām pieteikties līdz 31. oktobrim.

Mērķauditorija: bibliotekāri, pētniecības atbalsta darbinieki un citi nozares profesionāļi un interesenti, kuri plāno mācīt pētniekus un studentus par atvērtās zinātnes jautājumiem.

Mācību mērķi:

  • izprast atvērto zinātni, atvērtos datus, datu pārvaldības plānu veidošanu (DMP), zinātnisko publicēšanos atvērtā piekļuvē, intelektuālā īpašuma tiesības, kā arī programmas “Apvārsnis Eiropa” (Horizon Europe) prasības, OpenAIRE pakalpojumus, Eiropas atvērtās zinātnes mākoni (EOSC);
  • gūt zināšanas, kā par šīm tēmām informēt un mācīt pētniekus, studentus un citus interesentus;
  • uzzināt, kā izmantot rīkus un programmatūru, kas ļauj pielietot labākās atvērtās zinātnes prakses metodes;
  • sagatavoties pārliecināti atbildēt uz sarežģītiem jautājumiem par atvērto zinātni.

Nometnei tiks izvēlēti 30 dalībnieki, kas piedalīsies 5 dienu intensīvās mācībās. Dalībniekiem ir nepieciešama izpratne par datu pārvaldību un priekšzināšanas par publicēšanos atvērtā piekļuvē. Mācības ir bez maksas.

Plašāka informācija un pieteikšanās līdz 31. oktobrim OpenAIRE tīmekļvietnē

Rezultāti tiks paziņoti 7. novembrī

Norise: 5.-9. decembris

Share