Attēla autors: wiredsmartio no Pixabay

Šī gada 26. februārī notika tiešsaistes seminārs par Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasību aktualitātēm Open Access kontekstā. Interesentu ērtībām pieejamas seminārā demonstrētās prezentācijas un tā videoieraksts.

2021. gada 26. februārī notika tīmekļseminārs "Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasības un to izpilde zinātnisko rezultātu Open Access publiskošanas kontekstā". Esošiem un potenciāliem Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa programmu projektu dalībniekiem, Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu personālam, pētniekiem, doktorantūras studentiem, pētījumu projektu vadītājiem un koordinatoriem, informācijas un datu speciālistiem – kopumā vairāk nekā 80 dalībniekiem – seminārā bija iespējams izzināt jautājumus, kas saistīti ar pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 prasībām publikāciju un datu nodrošināšanu atvērtā piekļuvē, kā arī par iespējām tās izpildīt. Tāpat dalībnieki guva ieskatu par prognozēm attiecībā uz programmas Apvārsnis Eiropa prasībām atvērtās zinātnes kontekstā, kā arī tika sniegts ieskats par OpenAIRE pakalpojumiem.

Seminārā demonstrētās prezentācijas ir pieejamas šeit:

Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasības un to izpilde zinātnisko rezultātu OpenAccess publiskošanas kontekstā, Gita Rozenberga – OpenAIRE Nacionālais atvērtās piekļuves dienests, Latvijas Universitātes Bibliotēka

OpenAIRE pakalpojumi, Gita Rozenberga – OpenAIRE Nacionālais atvērtās piekļuves dienests, Latvijas Universitātes Bibliotēka

Semināra "Apvārsnis 2020 prasības un to izpilde zinātnisko rezultātu Open Access publiskošanas kontekstā" videoieraksts pieejams ŠEIT.

 

Semināru organizēja Latvijas Universitāte, LU Bibliotēka, projekts OpenAIRE-Advance un Nacionālais atvērtās piekļuves dienests.

Seminārs organizēts ar ES pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" projekta "OpenAIRE-Advance" (līguma nr. 777541) atbalstu. 

 

Kontaktinformācija:

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: napd@lu.lv

 

Dalīties