2023. gada 25.-27. septembrī ceturto reizi notiks Open Science Fair konference. Šogad tās norises vieta ir Madride, Spānijā. Izvēlētais vadmotīvs “Iezīmējot tālāko virzību: atvērtā zinātne nākamajām paaudzēm” sola atklāt aizraujošas idejas un izpētīt atvērtās zinātnes iespējas nākamajām paaudzēm.

Konferenci kā simbolisku iniciatīvu rīko bezpeļņas organizācija OpenAIRE sadarbībā ar Spānijas Zinātnes un tehnoloģiju fondu (FECYT). Open Science Fair ir arī viens no galvenajiem pasākumiem, kas organizēts Spānijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros.

Konferences mērķis ir apvienot un stiprināt atvērtās zinātnes kopienas un pakalpojumus, apzināt kopīgu praksi, apkopot pieredzi no visas pasaules un mācīties vienam no otra. Konferences tēmas:

  • Pētniecības sasniegumu novērtēšanas pilnveidošana un pārveidošana un atvērtā zinātne; savienojumi, šķēršļi un turpmākā virzība (Advancing and reforming research assessment (RRA) and open science; connections, barriers and way ahead)
  • Mākslīgā intelekta ietekme uz atvērto zinātni un atvērtās zinātnes ietekme uz mākslīgo intelektu (AI impact on open science and open science impact on AI)
  • Inovācijas un traucēkļi zinātniskajā izdevējdarbībā (Innovation & disruption in scholarly publishing)
  • FAIR dati, programmatūra un aparatūra (FAIR data, software & hardware)
  • Atvērtība pētniecībā un izglītībā (Openness in research & education)
  • Sabiedrības iesaiste un sabiedriskā zinātne (Public engagement & citizen science)

Vairāk par Open Science Fair

Programma

Reģistrācija

Dalīties