Zināšanu un prasmju veicināšanai par sabiedrisko zinātni (Citizen science) pieejams brīvpieejas pašmācības e-kursu “Sabiedriskā zinātne bibliotekāriem”. Kursā iekļautie moduļi noderīgi ne tikai bibliotēku speciālistiem, bet arī sabiedriskās zinātnes projektu iniciatoriem un dalībniekiem.

E-kurss “Sabiedriskā zinātne bibliotekāriem” (Citizen science for librarians) sastāv no 5 moduļiem, kuros apskatītas tēmas par sabiedriskās zinātnes* veidiem un iespējamām lomām projektos, dalībnieku iesaisti un komunikāciju, projektu vadības un datu pārvaldības pamatiem un citām tēmām. Kursu var apgūt jebkurā laikā un vietā.

Vai vēlaties saņemt sertifikātu? Aicinām izveidot bezmaksas kontu un izpildīt kursā ietvertos uzdevumus. (Ceļvedis e-kursa konta izveidei šeit.).

Pievienojieties šeit

Kurss ir daļa no ES finansētā projekta LibOCS.

 

* Sabiedriskā zinātne ir kopradē balstīts pētniecības process, kurā iedzīvotāji, brīvprātīgie vai amatierpētnieki sadarbojas ar zinātniekiem. Bibliotēku darbinieki var veicināt iedzīvotāju un zinātnieku sadarbību, tostarp ļoti dažādos veidos. Runājot, par jēdzienu “Citizen Science” šobrīd tiek izmantoti dažādi jēdzieni latviešu valodā – sabiedriskā zinātne, amatierzinātne, pilsoņzinātne. Sabiedriskā zinātne ir viena no atvērtās zinātnes (Open Science) komponentēm jeb attīstības virzieniem.

 

Kontaktinformācija:

LibOCS projekta vadītāja Latvijā, Gita Rozenberga
gita.rozenberga[@]lu.lv

Dalīties