14. martā plkst. 10.00 Latvijas Universitātes Bibliotēkā (Kalpaka bulvārī 4, Rīgā) notiks LU starptautiskās 82. konferences ietvaros rīkotā konference “Sabiedriskā zinātne (Citizen Science) Latvijā”.

Vai interesējaties par sabiedrisko zinātni (Citizen Science)  un kā jūsu organizācija varētu efektīvi atbalstīt šo pieeju? Kur to varētu pielietot? Vai tas ir tā vērts? Kādas prasmes un resursi ir nepieciešami? Vai mana iestāde jau nodarbojas ar Citizen Science? Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs konferences referenti.

Konferencē būs iespējams uzzināt par sabiedriskās zinātnes projektiem kā piemēru sadarbībai starp pētniekiem un sabiedrību (un otrādi), pieredzi sabiedrības iesaistei pētniecības aktivitātēs, sabiedriskās zinātnes projektu īstenošanas izaicinājumiem un priekšrocībām, kā arī sabiedriskās zinātnes iniciatīvu devumu kopienas vai sabiedrības labklājībai un inovāciju radīšanai.

Sagatavota daudzveidīga programma – pasākumā ar referātiem piedalīsies vadošie LU institūtu pētnieki, kā arī atmiņas institūciju un citi nozaru speciālisti. Tas pulcēs sabiedriskās zinātnes jeb amatierzinātnes entuziastus, projektu īstenotājus, dalībniekus, brīvprātīgos un ikvienu, kas piedalījies, plāno vai vēlas gūt pieredzi sabiedriskās zinātnes iniciatīvu īstenošanā.

Aicinām ikvienu interesentu reģistrēties konferencei!

Vieta: Latvijas Universitātes Bibliotēka Kalpaka bulvārī 4, (2.stāvā) konferenču zālē

Datums: 14.03.2024

Laiks:  plkst. 10.00

Reģistrēties konferencei

Programma

Konferences prezentācijas pieejamas šeit.

 

Konferences sekciju organizē LU Bibliotēka (Projekts LibOCS Nr.2021-1-EE01-KA220-HED-000031125) sadarbībā ar LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtu (projekts Nr. VPP-LETONIKA-2021/1-0006) un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti.

Dalīties