OpenAIRE projekta ietvaros 2019. gada 26. un 27. februārī Bīlefeldes Universitātes Bibliotēkā (Vācija) notiks interaktīvs darba seminārs par ilgtspējīgiem zinātnisko publikāciju publicēšanas modeļiem, kur netiek piemērotas publikāciju publicēšanas izmaksas (APC).  

Darba semināra mērķis ir atbalstīt dažādas publicēšanās iniciatīvas un bibliotēkas.

Seminārā aicināti piedalīties tie žurnālu, grāmatu izdevēji un bibliotekāri, kuri atbalsta publicēšanas iniciatīvas bez publikāciju publicēšanas izmaksām (APC). Plānots, ka semināra dalībnieki iepazīstinās ar konkrētiem gadījumiem, pārrunās kopīgās tēmas, kuras izriet no dalībnieku veiktās stipro un vājo pušu analīzes, kā arī dalīsies labās prakses pieredzē.

Interesenti aicināti pieteikties līdz 28. janvārim, aizpildot pieteikuma formu.

Iepriekš OpenAIRE īstenoja divus projektu konkursus, lai atbalstītu autorus, dodot iespējas finansēt publikāciju publicēšanas izmaksas ne no autoru līdzekļiem, bet izmantojot atvērtās piekļuves publicēšanas iniciatīvās balstītu pieeju. Projekta OpenAIRE Advance mērķis ir turpināt šos mēģinājumus un parādīt iespējamos modeļus (iekļaujot organizatoriskos aspektus), novērtēt to relatīvo stiprumu un vājumu, vadīt starpdisciplināro analīzi par to iedarbību dažādos akadēmiskajos kontekstos un īstenot dažādas aktivitātes, kas saistītas ar dalīšanos ar zināšanām, lai popularizētu labo praksi un veicinātu eksperimentēšanu. Tādējādi īpaša uzmanība ir pievērsta konsorciju modeļiem, tāpat kā ilgtspējīgiem modeļiem, izmaksu dalīšanai un dažādām disciplinārām pieejām.

 

Kontaktinformācija
Gita Rozenberga
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
E-pasts: napd@lu.lv

Plašāka informācija šeit.

 

Dalīties