22. martā plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) notiks seminārs par pasaulē lielāko pētījumu un inovāciju programmu "Apvārsnis 2020", atvērto piekļuvi (open access), atvērtajiem datiem (open data) un LNB resursiem pētniekiem.

Aicinām REĢISTRĒTIES semināram līdz 18. martam. Dalība bez maksas.

SEMINĀRA PROGRAMMA (PDF)

Šis pasākums interesēs potenciālos "Apvārsnis 2020" programmas dalībniekus gan no akadēmiskās, gan uzņēmējdarbības vides, kā arī ikvienu, kurš interesējas par pētniecību, brīvu piekļuvi informācijai un mūsu bibliotēkās pieejamajiem resursiem.

Par Apvārsnis 2020 programmu stāstīs Inga Šīrante – Valsts Izglītības attīstības aģentūras Nacionālā kontaktpunkta pārstāve juridiskajos un finanšu jautājumos.

Ar "Apvārsnis 2020" prasībām zinātnisko sasniegumu atspoguļošanai atvērtā piekļuvē jeb open access, kā arī ar iespējām publiskot zinātniskos rezultātus iepazīstinās Gita Rozenberga – Latvijas Universitātes un projekta "OpenAIRE-Advance Latvijā" pārstāve.

Par LNB resursiem un pakalpojumiem stāstīs LNB Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavas nozaru galvenā bibliogrāfe Ieva Kraukle.

Semināra noslēgumā būs iespējas uzdot jautājumus un pieteikties individuālām bezmaksas konsultācijām.

Informatīvo semināru organizē LNB sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūras "Apvārsnis 2020" Nacionālo kontaktpunktu un Latvijas Universitāti.

Vairāk informācijas par Nacionālo kontaktpunktu var uzzināt VIAA mājaslapā un sekot līdzi jaunumiem sociālajos tīklos:

 

Dalīties