Tartu Universitātes Bibliotēka OpenAIRE-Advance projekta ietvaros sadarbībā ar DataCite Estonia rīko semināru ciklu par FAIR* principu pielietošanu datu pārvaldībā kā ilgtspējīgas pētniecības pamatu šī gada 9. un 10. aprīlī Tartu (Igaunijā).

Atvērtā zinātne paredz pētniecības zināšanu izplatīšanu un pilnībā izmaina to, kā pētniecības rezultāti tiek publicēti un atkal izmantoti. Šī mērķa sasniegšanai Eiropas Komisija ir spērusi vairākus nozīmīgus soļus ceļā uz atvērtību, izmantojot dažādus veidus: publicēšanās atvērtā piekļuvē, FAIR principi datu pārvaldībā, Eiropas atvērtās zinātnes mākonis.

Starptautiskais semināru cikls fokusēs uzmanību uz vairākiem atvērtās zinātnes aspektiem – datu pārvaldību, Eiropas atvērtās zinātnes mākoni, Skandināvijas atvērtās zinātnes mākoni. Tāpat pētniekiem tiks piedāvātas praktiskas nodarbības digitālo pētniecības risinājumu izmantošanā – par elektronisko laboratorijas piezīmju veidošanu un par specifiskajiem protokoliem ģeotelpisko datu apstrādei.

Seminārus vadīs datu pārvaldnieki no Delftu Tehnoloģiju Universitātes Nīderlandē (Delft University of Technology) un mediatehnoloģiju docents  no Aalto Universitātes Somijā (Aalto University).

Plašāk par “FAIR Data – the Key to Sustainable Research”

Programma šeit.

REĢISTRĒŠANĀS

 

*FAIR dati atrodami, pieejami, savietojami, atkārtoti izmantojami (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable)

 

Kontaktinformācija
Gita Rozenberga
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
E-pasts: napd@lu.lv

Dalīties