Tallinā 20. jūnijā notiks seminārs “Atvērtās zinātnes veidošana Eiropā: EOSC kopienas un ES dalībvalstu nākotne” (Building Open Science in Europe: The road ahead for the EOSC community and the EU Member States).

eInfraCentral aicina publiskā un privātā sektora pētniekus, e-infrastruktūras pakalpojumu sniedzējus, pētniecības infrastruktūras un politikas veidotājus uz EOSC kopienas pasākumu “Atvērtās zinātnes veidošana Eiropā: EOSC kopienas un ES dalībvalstu nākotne” (Building Open Science in Europe: The road ahead for the EOSC community and the EU Member States).

eInfraCentral kopiena pētniecības attīstībai izveidota projekta rezultātā, kas finansēts no Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas programmas “Apvārsnis 2020” līdzekļiem, un ir viens no galvenajiem Eiropas atvērtās zinātnes mākoņa (European Open Science CloudEOSC) portāla īstenošanas elementiem. Kopš 2017. gada janvāra  Eiropas nākotnes inovāciju sistēmu (The European Future Innovation System EFIS) centrs, JNP, Atēnu Universitāte (University of Athens), Leibnica Hannoveres Universitāte (Leibniz University Hannover) un piecas lielākās Eiropas e-infrastruktūras EGI, EUDAT, GÉANT, OpenAIRE un PRACE ir kopīgi strādājušas, lai izstrādātu pakalpojumu katalogu Eiropas e-infrastruktūrai un e-pakalpojumiem.

Plašāka informācija un reģistrēšanās pieejama šeit.

 

Kontaktinformācija
Gita Rozenberga
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
E-pasts: napd@lu.lv

 

Dalīties