© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

25. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā, Zinātņu mājā, norisinājās “LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena”.

Šis ir jau otrais gads, kad LU jaunākā un šobrīd modernākā LU ēka – Zinātņu māja uzņēma LU darbiniekus, studentus, pētniekus, absolventus un viesus aktivitāšu un iedvesmas pasākumā, kas noritēja nedēļā, kad Latvijas Universitāte svinēja savu 101. dzimšanas dienu. Saulainā un neticami siltā darba diena cilvēku prātus nodarbināja ar interesantām aktivitātēm, kuru vadmotīvs bija “viedā universitāte.” Pasākuma laikā ikviens LU pārstāvis varēja demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī dalīties ar savām atziņām un radīt inovatīvas idejas. Šo iespēju izmantoja arī LU Bibliotēka, kura pētniecības ideju tirgus placī “Zināšanu agora” piedalījās ar savu sagatavoto ziņojumu.

LU Bibliotēkas galvenā bibliotekāre, OpenAIRE-Advance projekta vadītāja Gita Rozenberga un projekta dalībniece Aija Uzula sniedza prezentāciju “Neizgudrosim riteni no jauna!”. “Zināšanu agora” katru gadu kļūst aizvien populārāka, par ko liecina lielais referentu skaits. Tas bija liels izaicinājums abām referentēm maksimāli īsā laikā savā prezentācijā uzsvērt, kā izmantot atvērtā piekļuvē kopīgotas aptaujas anketas, lai, optimāli izmantojot resursus, nokļūtu pie pētījuma rezultātiem. Konkrētā pētījuma galvenais mērķis bija noskaidrot Latvijas pētnieku viedokli par to, kas ir atvērtā zinātne, kāds ir atvērtās zinātnes principu pielietojums pētniecībā, kā arī kādas priekšrocības un šķēršļi ar to asociējas. Sekundārs, bet ne mazāk svarīgs bija mērķis, izmēģināt pielietot metodoloģijā jaunu atvērtu pieeju. Referentes prezentācijā dalījās ar atziņām gan par ORION projekta ekspertu izstrādātas un kopīgotas aptaujas anketas atkal izmantošanas pieredzi, gan galvenajiem rezultātiem attiecībā uz pētījuma saturu. Prezentācijas laikā tika norādīts, ka finanses un cilvēkresursi minēti kā galvenie ierobežojošie faktori pētniecības infrastruktūru, pētniecības darba reorganizēšanas un izglītošanās attīstībā.

Prezentācija “Neizgudrosim riteni no jauna!” pieejama šeit. Videoieraksts pieejams šeit.

Plašāku informāciju par “LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu” skatīt šeit.

 

Kontaktinformācija:

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
e-pasts: napd@lu.lv

 

Dalīties