Attēla autors: cottonbro, Pexels

Latvijas Universitātes Bibliotēka un Tartu Universitātes bibliotēka Erasmus+ projekta “University libraries strengthening the academia-society connection through citizen science in the Baltics – LibOCS” ietvaros aicina pieteikties dalībai sarunās par iedzīvotāju iesaisti pētniecībā.

Starptautiskā projekta LibOCS galvenais mērķis ir veidot izpratni un integrēt amatierzinātnes* (Citizen Science) aktivitātes Baltijas valstīs; veicināt augstākās izglītības un zinātnisku institūciju mācībspēku, pētnieku, bibliotēku un atmiņas institūciju speciālistu un iedzīvotāju sadarbību pētniecisku projektu izveidē un realizācijā. Lai īstenotu projektu, tā pirmajā posmā notiks diskusijas, kurās dalībnieki pārrunās jautājumus par iedzīvotāju iesaisti un iesaistīšanos pētniecībā dažādos aspektos, par potenciālajām iespējām sadarbībai starp iedzīvotājiem, pētniekiem un citu jomu speciālistiem. Diskusijas laikā tiks noskaidrots dalībnieku viedoklis par jebkuru izpausmi, kur iedzīvotāji iesaistās vai tiek iesaistīti pētniecībā, vai arī, kur veidojas dialogs par un ap zinātni.

Apaļā galda diskusijas notiks:

21. martā plkst. 14.00-15.30 bibliotēku un atmiņas institūciju speciālistiem

25. martā plkst. 11.00-12.30 pētniekiem, mācībspēkiem un doktorantiem

31. martā plkst. 16.00-17.30 studentiem

Diskusijas notiks angļu valodā.

Pieteikties rakstot uz e-pastu: gita.rozenberga[@]lu.lv vai izmantojot PIETEIKŠANĀS FORMU.

Papildinformācija par īstenoto projektu pieejama projekta tīmekļvietnē: https://www.libocs.ut.ee/

 

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības “Erasmus+” stratēģiskās partnerības programmas (LibOCS projekta Nr. 2021-1-EE01-KA220-HED-000031125) atbalstu.

Dalīties