Attēla autors: Julia M Cameron no Pexels

Aicinām līdz 2022. gada 9. maijam pieteikt dalību pirmajai organizācijas OpenAIRE rīkotajai interaktīvajai tiešsaistes mācību nometnei (OpenAIRE Open Science train-the-trainer Bootcamp), kas norisināsies no 6. līdz 10. jūnijam. Pasākumā aicināti piedalīties bibliotekāri, pētniecības atbalsta darbinieki un citi nozares profesionāļi un interesenti, kas plāno izglītot pētniekus un studentus par atvērtās zinātnes kustību.

Norises mērķi:

  • izprast atvērto zinātni, atvērtos datus, datu pārvaldības plānu veidošanu (DMP), zinātnisko publicēšanos atvērtā piekļuvē, intelektuālā īpašuma tiesības, kā arī programmas “Apvārsnis Eiropa” (Horizon Europe) prasības, OpenAIRE pakalpojumus, Eiropas atvērtās zinātnes mākoni (EOSC);
  • gūt zināšanas, kā par šīm tēmām informēt un mācīt pētniekus, studentus un citus interesentus;
  • uzzināt, kā izmantot rīkus un programmatūras, kas ļauj pielietot labākās atvērtās zinātnes prakses metodes;
  • sagatavoties pārliecināti atbildēt uz sarežģītiem jautājumiem par atvērto zinātni.

Mācību ietvaros tiks izveidots arī forums, kas palīdzēs attīstīt ilgtermiņa komunikācijas tīklu. Dalībniekiem ir nepieciešams pārzināt pētniecības datu pārvaldības tēmas un jābūt priekšzināšanām par publicēšanos atvērtā piekļuvē. Mācības ir bez maksas.

Tiks uzņemti 30 pretendenti, kas iesaistīsies 5 dienu intensīvās mācībās, kuru laikā būs iespēja iepazīties un sadarboties kopā ar kolēģiem.

Pieteikšanās un plašāka informācija par virtuālo mācību nometni OpenAire organizācijas vietnē.

Pieteikšanās būs aktīva līdz 9. maijam

Rezultāti tiks paziņoti 13. maijā

Norise: 6.-10. jūnijs

     

Dalīties