Otrdien, 29. martā plkst. 16.30 notiks tīmekļseminārs "Pētījumu datu pārvaldības rīki arheologiem – kā Eiropas ARIADNEplus projekts var jums palīdzēt?”

Arvien vairāk pētniecības finansēšanas un veicināšanas organizācijas prasa arheologiem pierādīt, ka viņi pārvalda savus datus atbildīgi: līdz ar finansējuma pieprasījumu, ir nepieciešams iesniegt arī datu pārvaldības plānu (DPP). Tas tiek pamatots ar to, ka zinātniskajai pētniecībai būtu jābūt caurspīdīgai un atkārtojamai; ar tās rezultātiem, tostarp pētījumu datiem, būtu jādalās, kad vien iespējams. Lai to īstenotu, datiem ir jāatbilst FAIR datu principiem - jābūt atrodamiem, pieejamiem, savietojamiem un atkārtoti izmantojamiem.

Projektā ARIADNEplus ir izstrādāti tiešsaistes rīki, lai palīdzētu arheologiem, kuri vēlas (vai kuriem ir pienākums) izveidot datu pārvaldības plānu. Semināra mērķis ir iepazīstināt arheologus un datu speciālistus ar rīkiem, sniegt iespēju tos izmēģināt, un apkopot atsauksmes par to funkcionalitāti un lietojamību.

Pasākuma norises laiks: 29. marts plkst. 16.30-18.00 (tiešsaistē)

Seminārs adresēts: arheoloģijas pētniekiem, ARIADNE kopiena, SEADDA kopiena, datu pārvaldnieki un datu pārvaldības atbalsta personāls un citi interesenti, kurus ir ieinteresē Atvērtās zinātne (Open Science) un FAIR pētniecības dati.

Runātāji:

Pīters Dorns (Peter Doorn) (vecākais pētnieks, DANS, Nīderlande)

Hella Hollandere (Hella Hollander) (Data Station Archaeology vadītāja, DANS, Nīderlande)

Paola Ronzino (Paola Ronzino) (vecākā pētniece, ARIADNEplus projektu vadītāja, PIN, Itālija)

Vadītāja: Ellena Lenarta (Ellen Leenarts) (DANS, Nīderlande).

 

Darba valoda: angļu valoda

Dalība seminārā ir bezmaksas, tomēr reģistrācija ir obligāta. Pieejama šeit.

 

Dalīties